Відомий юрист Ольга Гутовська в Лондонському суді домоглася арешту власника українського банку-банкрута

Відомий юрист Ольга Гутовська

Відповідний указ було видано Високим судом 19 травня 2022 року.

Об этом сообщает Роспресс

Фортуна банк було визнано неплатоспроможним та ліквідовано у 2017 році. У банку було запроваджено тимчасову адміністрацію на підставі рішення Правління Національного банку України від 26 січня 2017 року №55-рш/БТ «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Фортуна-банк» до категорії неплатоспроможних».

Позивач у цій справі, відома англійська фінансова компанія WWRT Limited (ВВРТ Лімітед) стверджує, що Тищенко разом зі своєю колишньою дружиною Оленою Тищенко викрали з банку близько 100 мільйонів доларів. Директор WWRT Limited, відомий юрист Ольга Гутовська прокоментувала: «Справу у Високому суді було розпочато у 2020 році за позовом WWRT Limited (справа № BL-2020-001416) . Раніше за клопотанням WWRT Limited указом від 04 вересня 2020 року Високий суд Лондона наклав арешт на майно Тищенків вартістю 65 мільйонів фунтів стерлінгів (81,25 мільйонів доларів США, або близько 2 мільярдів гривень). Я пишаюся професіоналізмом своїх колег у WWRT Limited та Gutovska & Partners, які ведуть цю та інші справи WWRT Limited в Лондоні. Ми задоволені указом про арешт і вдячні суду за можливість домогтися справедливості».

Наразі відомо, що Сергій Тищенко відмовився здатися правоохоронним органам. Поліція Англії розшукує його для взяття під варту та відправлення до в’язниці Белмарш.

В’язниця Белмарш – це в’язниця на південному заході Лондона, де відбувають арешт такі відомі в’язні як терорист Хашем Абеді, який організував терористичний акт на концерті Аріани Гранде у Манчестері у 2017 році, де загинуло 22 особи, та Джуліан Асанж, відомий американський журналіст і засновник Вікілікс, який «злив» секретні дані Сполучених Штатів Америки у 2010 році.

Довідково: Ольга Гутовська – відомий міжнародний юрист, проживає у Великобританії. Гутовська є керуючим партнером міжнародної юридичної фірми “Gutovska & Partners” (Гутовська та партнери) та власником мажоритарного пакету акцій і директором англійської фінансової компанії WWRT Limited. Gutovska & Partners надає послуги у сфері вирішення спорів і комерційного права у країнах EMEA (у Європі, на Близькому Сході та в Африці), в Україні, а також у США. WWRT Limited займається реструктуризацією та стягненням боргів. Відомо, що Гутовська добивається арешту і щодо інших власників українських банків-банкрутів, яких вона звинувачує у шахрайстві і викраденні коштів.

Источник: VTimes




Новости
Интересно
Экспертно
СКР может раскрутить замминистра обороны Тимура Иванова по полной через схемы, реализуемые при строительстве «Парка Патриот»
СКР может раскрутить замминистра обороны Тимура Иванова по полной через схемы, реализуемые при строительстве «Парка Патриот»
Форум "Ладога-2024": встреча молодых творческих умов
Форум "Ладога-2024": встреча молодых творческих умов
Разграбление Самарской Луки: а губернатор Азаров в курсе
Разграбление Самарской Луки: а губернатор Азаров в курсе
Сестры Кардашьян в бикини показали свой отдых на пляже
Сестры Кардашьян в бикини показали свой отдых на пляже
Теги