Університет ім. Г. Сковороди: екскурсія одним з найкращих вишів Київщини (ВІДЕО)

Університет ім. Г. Сковороди: екскурсія одним з найкращих вишів Київщини (ВІДЕО)

Журналісти інформаційного порталу "Моя Київщина% 1126quot ; провели екскурсію університетом імені Григорія Сковороди, що в Переяславі, який в цьому році відсвяткував 300 річчя своєї історії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Насамперед це заклад вищої освіти, діяльність якого базується на глибоких багатовікових традиціях розвитку освіти Переяславщини. Тому візитівкою університету є музей. В ньому зберігаються експонати, що не тільки ілюструють історію створення закладу, а й відображають загалом процес розвитку освіти в Переяславі. Що важливо, в університеті систематично оновлюються матеріально — технічні та лабораторні бази, застосовуються сучасні технології і надається потужний науково — методичний супровід. Прикладом є аудиторія № 428, що позиціонується як лабораторія "Нової Української школи". Про, що розповів нам ректор університету Віталій Коцур.

Сучасний заклад вищої освіти складно уявити без просторих та сучасних конференцзалів, є такий і у сковородинівській альма-матер. Про конференцзал та визначну подію, яка в ньому проводилась також розповів ректор університету Віталій Коцур.

Крім того університет вражає широкою палітрою тематичних мультимедійних аудиторій. Хочемо звернути увагу на аудиторію етнодизайну. Які техніки українського мистецтва в ній вивчаються нам розповідає доцент кафедри мистецьких дисциплін Ольга Стрілець.

Під час екскурсії приємним було враження від масштабів та сучасності облаштувань актової зали вишу. Ми дізнались, що ця зала є найбільшим концертним майданчиком міста. Але сьогодні, через війну в країні, в неї інше призначення. Що наразі відбувається в актовій залі та чим вона живе сьогодні ми дізнались від керівника соціально — гуманітарного відділу, кандидат педагогічних наук Андрія Іващенка.

Варто ще звернути увагу на добровольче формування від університету, яке входить до складу територіальної оборони Переяславської громади. Про те, як його організовували повідомив молодший лейтенант та офіцер запасу Олександр Дронь.

В цьому ж напрямку, у зв’язку з війною, додав певні відповідні функції також Центр консультативного ресурсу і психології університету. Про особливості роботи розповідає керівник, доцент кафедри психології Оксана Руденко.

Стосовно облаштуваннь укриттів, то для роботи студентів і викладачів зробили дійсно комфортні умови. Наразі в закладі більше 1 000 м2 укриттів. Враховуючи, що навчається 5 тисяч студентів, половина з яких знаходиться на заочній формі, а денне навчання проходить позмінно, всі безпекові потреби виконані на 100%.

На останок нагадаємо про ще один важливий показник вишу, яким пишається наша держава і це його вихованці. Славнозвісні боксери Клички, футболіст Циганков, безліч олімпійських та паралімпійських чемпіонів, переможців і призерів безлічі міжнародних та всеукраїнських змагань.

Нагадаймо, що поліцейські Київщини в Переяславі задокументували факт незаконного вилову риби майже на 100 тисяч.




Новости
Интересно
Экспертно
Крупнейшие промахи дам в интимных отношениях
Крупнейшие промахи дам в интимных отношениях
Самые душераздирающе грустные эпизоды мультсериалов
Самые душераздирающе грустные эпизоды мультсериалов
Изменяющаяся роль биткоина: от цифрового золота к рискованному активу
Изменяющаяся роль биткоина: от цифрового золота к рискованному активу
Трудодень как атрибут колхозной жизни
Трудодень как атрибут колхозной жизни
Теги